Norwik zoekt stafleden

Dag wandelliefhebbers,

De wandelorganisatie Norwik zoekt voor de zomer van 2021 nieuwe stafleden! 

Dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste mensen die ons team komen versterken. Ben jij 23 jaar of ouder? Hou je van wandelen en lijkt het je leuk om één van de wandeltochten te organiseren?

Geef je voor 1 november op via norwik@noorderlichtkampen.nl. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 7 november van 10.00 tot 14.00.

Norwik Noorwegen
Norwik Noorwegen is een wandelkamp voor deelnemers van 16 t/m 23 jaar dat twee weken lang dertig jongeren mee de bergen in neemt. Sinds 2012 gingen we naar de Noorse bergen. Welke bergen komende zomer getrotseerd worden staat nog open. Norwik Noorwegen zoekt 3 à 4 nieuwe stafleden.

Norwik 23+
Norwik 23+ is een wandelkamp voor deelnemers van 23 t/m 35 jaar. Elk jaar besluit de staf zelf wat het land van bestemming wordt. De afgelopen drie jaar trokken we door de Karpaten van Roemenië, rond het drielandenpunt van Albanië, Kosovo en Montenegro en waren we in Jotunheimen, Noorwegen. Dit kamp bestaat sinds 2017 en gaat jaarlijks met 22 jongvolwassenen twee weken op reis. Het samen op pad zijn, de natuur en de eenvoud, zijn ingrediënten voor een onvergetelijke reis. Norwik 23+ zoekt 2 a 3 nieuwe stafleden.

Wat houdt het in om als staflid mee te gaan met één van de wandeltochten van Norwik? 

Elk staflid neemt twee á drie grote taken op zich en werkt hier gedurende het jaar aan, samen met een mede-staflid. Taken kunnen bijvoorbeeld zijn: PR & werving, een eetplan opstellen en de bestelling verzorgen, EHBO, de route uitstippelen, muziek voorbereiden, vervoer regelen, financiën bijhouden en een inspirerend avondprogramma samenstellen. Aan het begin van de voorbereiding ben je er niet niet veel tijd aan kwijt. Naarmate het kamp dichterbij komt wordt het wat meer werk en ben je er een paar uur per week mee bezig. Naast de tijd die je besteed aan je taken kom je vanaf januari één keer in de drie tot vijf weken een avond of een hele dag samen. Op deze momenten geven we samen met de staf het kamp vorm, verdelen we de taken en maken we beslissingen over de grotere punten, zoals in welk thema het kamp dat jaar staat en welke route we lopen. Als de zomer nadert, zullen de voorbereidingen intensiever worden. De laatste maanden voor vertrek zal je twee á drie weekenden samenkomen voor een outdoor EHBO-weekend, een weekend waarin het eten wordt afgewogen en ingepakt, en een weekend dat we gezamenlijk de bus inladen. In de zomer ben je samen met je mede-stafleden gemiddeld 3,5 a 4 weken op pad om de wandeltocht voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten.

Wie zoekt Norwik?
Norwik zoekt enthousiaste avonturiers met draagkracht, wandelervaring, organisatieplezier, een goede fysieke conditie en iemand die tijd en zin heeft om een geweldige reis te organiseren!

Wij zijn opzoek naar mensen die ervaring hebben of zich willen ontwikkelen op het gebied van routes uitzetten, organiseren van een diepgaand programma rond een thema, voedsel coördineren, materiaal, EHBO en/of de muziek verzorgen tijdens de reis. Daarnaast zijn er nog de administratieve taken te vervullen, zoals: het contact met de deelnemers, de financiën, de promotie, website en Facebook onderhouden en teksten voor de nieuwsbrief schrijven. 

Wat krijg je ervoor terug?
Je  hebt een geweldige zomer in de bergen, waarin je samen bouwt aan een intense en grensverleggende belevenis voor deelnemers en stafleden. Je maakt een reis mogelijk voor jongvolwassenen die soms voor de eerste keer kennis maken met de bergen, lange wandeltochten en elkaar. Het levert ook bergen ( 😉)   ervaring op: met name op het gebied van outdoor, organiseren, dragen van verantwoordelijkheden, EHBO en persoonlijke groei. Je zult intensief samenwerken met enthousiaste jongvolwassenen die een hart hebben voor wandelen, natuur en avontuur. Samen zingen, dromen bij het kampvuur, zwemmen in ijskoude beken, banjeren door de stromende regen en onvergetelijke uitzichten… Verder worden alle reiskosten en de biologische maaltijden tijdens de voorbereidings-momenten en tijdens de wandeltocht vergoed. Je maakt dus zelf geen kosten.

Wat moet je doen om je aan te melden?

Ben je enthousiast geworden? Leuk! Meld je dan aan als kandidaat staflid. We vragen je een motivatiebrief te schrijven van een half tot één A4-tje. Vermeld hierin: naam, leeftijd, organisatie-ervaring, wandelervaring, of je een rijbewijs hebt, en eventueel je voorkeur voor één van de wandelkampen. 

Stuur je brief vóór 1 november 2020 op naar: norwik@noorderlichtkampen.nl. Je hoort dan van ons of je uitgenodigd wordt voor verdere kennismaking. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 7 november van 10.00 tot 14.00. Deze datum is onder voorbehoud in verband met de dan geldende coronamaatregelen.Dus houdt die datum alvast vrij!

Voor meer informatie, kijk op onze website of neem contact met Michiel (0618423889) of Marthy (0650827907).
We kijken uit naar je brief!

Wandelgroet,
De Norwik-staf