Norwik zoekt stafleden

Dag wandelliefhebbers,

De wandelorganisatie Norwik zoekt voor de zomer van 2020 nieuwe stafleden! 

Dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste mensen die ons team komen versterken. Ben jij 23 jaar of ouder? Hou je van wandelen en lijkt het je leuk om één van deze drie wandeltochten te organiseren? Geef je voor 1 november op via norwik@noorderlichtkampen.nl. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 9 november van 10.00 tot 14.00.

Norwik Noorwegen
Norwik Noorwegen is een wandelkamp voor deelnemers van 16 t/m 23 jaar, die twee weken lang door het prachtige en onherbergzame Noorwegen trekken. Dit kamp bestaat sind 2012 en neemt jaarlijks dertig jongeren mee de bergen in. Norwik Noorwegen zoekt 3 á 4 nieuwe stafleden. 

Norwik 23+
Norwik 23+ is een twaalfdaags wandelkamp voor deelnemers van 23 t/m 35 jaar. Elk jaar besluit de staf zelf wat het land van bestemming wordt. De afgelopen drie jaar trokken we door de Karpaten van Roemenië, rond het drielandenpunt van Albanië, Kosovo en Montenegro en waren we in Jotunheimen, Noorwegen. Dit kamp bestaat sinds 2017 en gaat jaarlijks met 22 jongvolwassenen twee weken op reis. Het samen op pad zijn, de natuur en de eenvoud, zijn ingrediënten voor een onvergetelijke reis.
Norwik 23+ zoekt 2 a 3 nieuwe stafleden.

Norwik NIEUW
Aankomende zomer gaat er een nieuw Norwik-initiatief plaatsvinden. Een initiatief dat net als de andere reizen op de wandelervaring door de bergen gericht is. De focus ligt bij deze reis op de persoonlijke- en groepsontwikkeling van de deelnemers. Stel je voor… een reis die gaat over een persoonlijk onderzoek. Aan de hand van jouw onderzoek maak je kennis met jouw kwaliteiten, interactiepatronen en uitdagingen terwijl je in de ruige natuur bent. In de groep richten we de aandacht op elkaars onderzoek en op de ontwikkeling die we samen doormaken.
Met een gemotiveerd team van 3-6 stafleden willen aan de slag om dit concept tot een nieuwe reis te ontwikkelen. 

Wat houdt het in om als staflid mee te gaan met één van de wandeltochten van Norwik? 

Elk staflid neemt twee á drie grote taken op zich en werkt hier gedurende het jaar aan, samen met een medestaflid. Taken kunnen bijvoorbeeld zijn: pr & werving, eten, ehbo, route, muziek, vervoer, financiën, avondprogramma. Je bent hier gemiddeld een paar uur per week mee bezig, met drukke en rustige periodes. Naast de tijd die je besteed aan je taken kom je vanaf  januari één keer in de drie tot vijf weken een avond of een hele dag samen, om met de staf het kamp vorm te geven, taken te verdelen en te besluiten over grotere punten, zoals het thema en de route. Als de zomer nadert, zullen de voorbereidingen intensiever worden. De laatste maanden voor vertrek zal je twee á drie weekenden samenkomen voor een outdoor-ehbo weekend, een weekend waarin het eten wordt afgewogen en ingepakt en een weekend dat de bus wordt ingeladen. In de zomer ben je samen met je medestafleden gemiddeld 3,5 week op pad om de wandeltocht voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten.

Wie zoekt Norwik?
Norwik zoekt enthousiaste avonturiers met draagkracht, wandelervaring, organisatieplezier, een goede fysieke conditie en iemand die tijd en zin heeft om een geweldige reis te organiseren!

Wij zijn opzoek naar mensen die ervaring hebben of zich willen ontwikkelen op het gebied van routes uitzetten, organiseren van een diepgaand programma rond een thema, voedsel coördineren, materiaal, EHBO en/of de muziek verzorgen tijdens de reis. Daarnaast zijn er nog de meer administratieve taken te vervullen, zoals: het contact met de deelnemers, de financiën, de promotie, website en Facebook onderhouden en teksten schrijven. 

Wat krijg je ervoor terug?
Je  hebt een geweldige zomer in de bergen, waarin je samen bouwt aan een intense en grensverleggende belevenis voor deelnemers en stafleden. Je maakt een reis mogelijk voor jongvolwassenen die soms voor de eerste keer kennis maken met de bergen, lange wandeltochten en elkaar. Het levert ook bergen ( 😉)   ervaring op: met name op het gebied van outdoor, organiseren, dragen van verantwoordelijkheden, time-management, ehbo en persoonlijke groei. Je zult intensief samenwerken met enthousiaste jongvolwassenen die een hart hebben voor wandelen, natuur en avontuur. Samen zingen, dromen bij het kampvuur, zwemmen in ijskoude beken, banjeren door de stromende regen en onvergetelijke uitzichten… Verder worden alle reiskosten en de biologische maaltijden tijdens de voorbereidings-momenten en tijdens de wandeltocht vergoed. Je maakt dus zelf geen kosten.

Wat moet je doen om je aan te melden?

Ben je enthousiast geworden? Leuk! Meld je dan aan als kandidaat staflid. We vragen je een motivatiebrief te schrijven van een half tot één A4-tje. Vermeld hierin: naam, leeftijd, organisatie-ervaring, wandelervaring, of je een rijbewijs hebt, en eventueel je voorkeur voor één van de drie wandelkampen. 

Je brief kun je vóór 1 november 2019 opsturen naar: norwik@noorderlichtkampen.nl. Je hoort dan van ons of je uitgenodigd wordt voor verdere kennismaking. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 9 november van 10.00 tot 14.00. Dus hou die datum alvast vrij!

Voor meer informatie, kijk op onze website of neem contact met Michiel (0618423889) of Marthy (0650827907).
We kijken uit naar je brief!

Wandelgroet,
De Norwik-staf